Aktuelno

Tiger V8-3 XL

Tiger V8-3 XL

• Sistem za transport i kačenje vadilice serije PR-XL

Za sistem uličnog transporta sklopa vadilice PR-XL-serije (8-redne ili 9-oredne različitog medjurednog razmaka) ROPA je razvila novi sistem za transport i kačenje.

(Pre)široki sklop vadilice se prevozi u javnom saobraćaju po dužini, sa visoko podignutim tarupom, na vučenoj prikolici sa pneumatskim kočionim sistemom.

Kačenje prikolice vozač može da prati na monitoru u boji putem kamere za vožnju unazad. Bez pomoći sa strane je garantovan brz pristup i kačenje.

Tandem euro Tigar kao vučno vozilo i prikolica lako savladavaju i uske krivine. Upravljanjem zadnje osovine euro-Tigra obezbedjeno je optimalno vodjenje transportne prikolice u krivini. Prednji točkovi prikolice i putanja vožnje su odlično obuhvaćeni širokim uglom snimanja kamere za vožnju unazad.

Za priključivanje sklopa vadilice oslonac sa tri tačke se spušta, mašina se uvozi u prikolicu i na kraju malo podiže. Vadilica tako visi na trostrukom osloncu euro Tigra, slično kao heder kod žitnog kombajna. Na kraju se stave dva sigurnosna klina.

Za pogon sklopa vadilice na levoj strani se spaja (kači) 8-struki hidraulični priključak i višestruki elektro utikač. Na desnoj strani se priključuju 4 glavna voda (creva) hidrauličnog ulja pomoću brze spojke razvijene u Ropinoj fabrici. Uz visoko kvalitetne spojke tokom celog procesa kačenja nema curenja ulja. Za brzo čišćenje ovih priključaka na svakoj strani ima ugradjen pištolj sa vazduhom.

Na transportnim kolicima vadilica je zakačena na tri mesta. Za skidanje sa transportnih kolica, tarup se iz kabine putem hidraulike spušta u vodoravan položaj.

Nakon spuštanja tarupa ceo sklop vadilice se podigne za 10 cm i izveze unazad iz prikolice.

Redukovana potrošnja goriva, vidljivo veći učinak pri smanjenoj brzini vadjenja i bolji kvalitet glave repe su prednosti ovog sistemskog rešenja. Primenom širokih PR-XL vadilica točkovi prednje osovine mogu da budu opremljeni još širim gumama dimenzija: 900/60R32 i 1050/50R32, sa blažim pritiskom na zemlju. Manji broj prolaza i manje manevrisanja doprinosi zaštiti tla.

Tehnički podaci

• Ekstra klasa za profesionalno vadjenje  šećerne repe


Motor:

Merzedes Benz V8 dizel motor, oznaka OM502LA, snaga 444kw (604KS) pri 1690 obrtaja u minutu. Radni broj obrtaja motora 1250 o/min, maksimalno 1650 o/min, potpuno elektronsko upravljanje motorom sa prikazivanjem potrošnje goriva u litrama po hektaru (l/ha) i litrama po radnom satu (l/h) na terminalu. Zapremina rezervoara za gorivo: 1440 litara, poseban priključak za sipanje goriva iz cisterne.

Vozni pogon:

Kontinualni hidrostatički pogon preko prenosnika sa 2 stepena prenosa i uključivanjem pogona na svih 6 točkova.

1. brzina  –  13,5 km/h

2. brzina  –  20,0 km/h,  ili 0-25,0 km/h (opciono).

Tri mehanički pogonjene osovine sa blokadom diferencijala, hidraulička preraspodela

opterećenja za treću osovinu, podesivo hidrauličko oslanjanje prednje osovine sa blokadom, automatizovana ulična vožnja i vađenje repe, regulacija graničnog opterećenja, smanjenje pritiska hidraulike

Kabina:

Zvučno izolovana, panoramska kabina sa toniranim staklima, grejni i ventilacioni sistem sa automatskim klima uređajem, konzola sa terminalom u boji, upravljanje putem džojstika, autopilot, tempomat, kontrola rada motora, udobno vazdušno sedište za vozača marke Grammer.

Gume:

1. osovina     800/65 R 32

900/55 R 32 opciono, moguće samo sa širinom reda od 50 cm

900/60 R 32 samo za 6×30 inča i  8-/9-oredne sklopove vadilica

1050/50 R 32 samo za 6×30 inča i  8-/9-oredne sklopove vadilica

2. osovina   1050/50 R 32 – Mišelin

3. osovina   1000/50 R 25 – Mišelin

Radni kapacitet:

Do 2 hektara po satu (6-oredna vadilica)

Preko 2,5 hektara po satu sa PR-XL 8-/9-orednom vadilicom

Kapacitet bunkera za repu:

40 m³, odgovara masi od 26 – 29 tona

Visina pretovara/istovara:

Do 3,80 metara

Tarup:

PISh integralni tarup bez razbacivača, odlaganje lišća između redova

Opciono:

PBSWh  sa razbacivačem na levoj strani, samo za 6-oredne vadilice sa 45/50cm međurednim razmakom

PBSOh sa razbacivačem na levoj strani i 4 test točka na tarupu

Vadilica:

PR-vadilica, hidraulično pogonjena: 6-oredna sa razmakom 45 ili 50cm

Opciono:

PRh-V vadilica sa razmakom 45 ili 50cm varijabilna (podesiva)

PR-XL:  6-oredna, razmak 30 inča

8-oredna sa 45cm, 50cm ili 22 inča

9-oredna sa 45cm, 50cm ili 20 inča

Čišćenje:

Traka za čišćenje širine 800mm, podele 50mm ili 60mm

1.Sunce prečnika 1700mm, 2. i 3. sunce prečnika 1500mm

Elevator širine 900mm (traka bunkera)

Elektroinstalacija:

Električni napon 24 V, 2 alternatora po 100 A, 32 Super-Beam radna reflektora snage po 70 W, 2 utičnice od 12 V za radio vezu i telefon, CAN-Bus računarski sistem sa integrisanom dijagnostikom svih priključeniih komponenti preko terminala, mogućnost ažuriranja softvera putem USB priključka

Dimenzije:

Dužina: 14,95 m

Visina:  4,00 m (u transportnom režimu)

Širina:   3,00 m (6-oredna sa širinom reda 45 cm)

3,30 m (6-oredna kod 50 cm razmaka i 45-50 cm varijabilna)

Serijska oprema:

Centralno podmazivanje, prikaz proračuna radnog učinka na terminalu, uključujući merenje potrošnje goriva, automatska klima, bunker sa 2 integrisane police za alat (nema kod PR-XL modela)

Dodatna oprema:

Vidija raonici (cementirani), verzija transportne brzine od 25km/h, kamera koja prati rad zvezdastih sita, kamera na istovarnoj traci bunkera, drugi  LCD monitor u boji, ograda 1. i 3. zvezdastog sita (sunca) od opružnih zadrživača (svinjski repovi), produžena istovarna traka bunkera, brzi raonici, lopatica  za dodatno čišćenje u drugom zvezdastom situ (suncu), razbacivač lista cementiran, 4. osovina (obavezna za Nemačku), ksenonski farovi, štampač, snimanje svih podataka o radu mašine, uključujući i ocenu radnog učinka preko USB-a, unos podataka preko USB memorije, satelitski navigacijski senzor transportne brzine (GPS), GIS priključak, posebna verzija tarupa za primenu u brdskim uslovima (samo kod PBSWh tarupa), dodatna hidraulična pumpa zapremine 45 cm3 za dodatni pogon, bio-hidraulično ulje, pokazivač na dizel rezervoaru, transportna prikolica sa vazdušnim sistemom kočenja za PR-XL vadilicu i hidraulična brza spojka, oprema za čikoriju

Prema rezultatima testiranja od strane nemačke asocijacije za tehnička ispitivanja „TüV“ i strukovne zajednice odgovara CE propisima. Zadržavamo pravo na tehničke izmene.

Pažnja!

U svrhu slikovitijeg prikaza delimično su skinuti zaštitni delovi. Mašina ne sme da bude u pogonu bez zaštitnih delova.

 

Video