Aktuelno

Euro-Maus 4

Euro-Maus 4

• Za još šire prizme

ROPA predstavlja novu generaciju samohodnih prečistača i utovarivača šećerne repe sa potpuno novim dimenzijama i sa prihvatnim sistemom širim od 10,2 metara. Sveukupni koncept kombinuje performanse i efikasnost, spajajući dugogodišnje praktično iskustvo sa najnovijim tehnološkim inovacijama iz kompanije ROPA. Nepogrešiva oznaka novog euro-Mausa 4 je njegova 9 metara duga ruka koja služi kao kontrateg, specijalno dizajnirana od strane g-dina Hermana Paintnera koja garantuje potpunu stabilnost čak i kada je ruka za pretovar ispružena maksimalnih 15 metara.

Udobna kabina koja se može podignuti do visine od 5,1 metara obezbeđuje vozaču radno mesto prve klase i do sada neprevaziđenu opštu preglednost. Svi operativni procesi se mogu pratiti i njima upravljati na preglednom terminalu u boji. Novi dizajn upravljačke table sa logično raspoređenim kontrolama, okretni prekidač kao i 2 nova multifunkcionalna džojstika sa naslonom za ruke čine euro-Maus 4 veoma lakim za upravljanje pri utovarivanju.

Robusni prihvatni sistem, koji je proširen na čitavih 10,2 metara, sastoji se od ukupno 18 valjaka za čišćenje koji osiguravaju efikasno odstranjivanje zemlje. U zavisnosti od zahtevanog nivoa čišćenja dužina puta za čišćenje u prihvatnom sistemu može se podešavati po dužini i intenzitetu čišćenja iz vozačke kabine. U odnosu na starije sisteme 50% više šećerne repe se sada može čuvati na prosečnoj prizmi – veoma značajna prednost kod uskih njiva velike dužine i u uslovima jakog mraza.

Euro-Maus 4 poseduje pogonski sistem koji se zasniva na veoma ekonomičnom Mercedes-Benz motoru od 240 kW/ 326 KS, sa niskom emisijom izduvnih gasova (euro oznake 3b), sa integrisanim AdBlue i SCR-Cat. Mehanika funkcioniše na visokom stepenu efikasnosti tako da je čak i pri utovaru automotivno pogonjen sa redukovanim brojem obrtaja motora, dok istovremeno održava dovoljne rezerve snage da bi se nosio sa ekstremnim uslovima. U poređenju sa prethodnim modelom kapacitet protoka je značajno povećan, dok je istovremeno zadržana smanjena potrošnja goriva. U skladu sa povećanim protokom povećana je i širina puta za čišćenje koja obezbeđuje optimalni stepen čišćenja šećerne repe.

Ruka koja služi kao kontrateg, a koju je specijalno razvio i dizajnirao osnivač kompanije Herman Paintner, je napravljena od specijalnog visokokvalitetnog čelika i doprinosi impresivnim performansama Maus-a pri utovarivanju održavajući visoku stabilnost mašine. Ona se može otvoriti do 9 metara dužine i 4 metra visine, te tako zajedno sa rezervoarom za gorivo na njenom kraju služi kao balans čitavoj mašini, čak i sa maksimalno ispruženom rukom za pretovar. Elektronski sistemi merenja u realnom vremenu prikazuju distribuciju težine, te na taj način pomažu vozaču u održavanju stabilnosti mašine.

Počevši od 2011.g. kompanija ROPA u euro-Maus 4 ugrađuje novu ruku za pretovar dužine 15 metara kao deo standardne, serijske proizvodnje. Kanal na ruci za pretovar je obložen 15mm poliuretanskim habajućim pločama koje se mogu četvorostruko okretati i koristiti, čime se ostvaruju značajne uštede i produžen vek trajanja po jednoj ploči.

Za uličnu vožnju (transport) euro-Maus 4 se može jednostavno i potpuno automatski sklopiti iz vozačke kabine koristeći samo jednu kontrolu, čime mu se širina smanjuje na svega 3 metra i ukupnu dužinu od 14,9 metara.

Novi hidraulični sistem sa optimalnim odnosom brzine i broja obrtaja pruža efikasno snabdevanje snagom, dok istovremeno kombinuje visok protok ulja od 1200 l/min pri utovaru, što rezultira niskom potrošnjom goriva. Moćna „load-sensing“ hidraulika obezbeđuje najveću moguću iskorišćenost ulja i omogućuje brzo reagovanje čitavog hidrauličnog sistema čak i pri minimalnom broju obrtaja.

Glavni konstrukcioni okvir je napravljen od laserski varenih ugaonih U-profila od kvalitetnog 700° čelika i, u poređenju sa prethodnim modelom, nudi još veću stabilnost. Sve komponente su funkcionalne, precizne završne izrade, specijalno dizajnirane da budu svrsishodne. Razna tehnička rešenja komponenti, kao npr. automatski mehanizam za sklapanje, pokazivač maksimalnih mogućnosti pogona, automatska zaštita od kamenja, reverzibilni, podesivi ventilator za hlađenje, monitor filtera za gorivo,… – zajednički doprinose najvećim mogućim performansama uz najniže potrebe za održavanjem. Elektronsko snimanje podataka sa transferom preko USB priključka, merač potrošnje goriva, klima, grejanje, kamera na zadnjem delu mašine i centralni sistem za podmazivanje su delovi veoma opširne standardne opreme na euro-Maus 4. U sklopu dodatne opreme, na raspolaganju su sistemi za logističku podršku – RABS program za procesuiranje narudžbina, GIS-interfejs, merenje količine protoka šećerne repe,… – koji svi mogu biti integrisani direktno u glavni terminal bez potrebe za dodatnim monitorima.

Predstavljanjem novog euro-Maus 4 kompanija ROPA još jednom demonstrira svoju neprevaziđenu lidersku poziciju u oblasti proizvodnje i distribucije samohodnih prečistača i utovarivača šećerne repe. Tokom 2010.g. je proizvedeno 10 ovakvih mašina koje su testirane na poljima u svim uslovima i do krajnjih granica. Uvođenje na tržište je započelo u tekućoj 2011.g.

 

Tehnički podaci

• ROPA euro-Maus Tip e-M4

Dizel motor:

Mercedes Benz OM 926LA, stepen emisije izduvnih gasova EURO-MOT 3b (sa SCR-Cat i AdBlue), 6-cilindarski multibank motor sa 240 kW/ 326 KS pri 2200 o/min i 7200 cm3 radne zapremine, najveći obrtni momenat od 1300 Nm pri 1200-1600 o/min, potrošnja goriva približno 194 g/kWh pri 1250 o/min kada je  pod punim opterećenjem, potpuno elektronski kontrolisan sa prikazom analize potrošnje goriva na terminalu u boji, hidrostatički pogonjen ventilator podesiv prema temperaturi sa mogućnošću reverziranja, pogon sa jednim ravnim kaišem sa automatskim zatezačem, elektronska dijagnostika motora otkriva bilo koje oštećenje ili kvar nastao tokom rada i   prikazuje ga na  terminalu u boji, zapremina rezervoara za gorivo 1225 litara, AdBlue rezervoar zapremine 95 litara, dodatni rezervoar od 8 litara sa ventilom protoka u slučaju kada je glavni rezervoar za gorivo prazan, električna pumpa za potpuno automatsku ventilaciju gorivnog sistema.

Vozni pogon:

Varijabilni hidrostatički (Bosch-Rexroth) pogon sa četverostepenim prenosom, pogonska pumpa ima veći operativni kapacitet nego što je maksimalni izlaz na dizel motoru, 2 nezavisne blokade diferencijala sa automatskom funkcijom, automatski pogon na sva 4 točka, tempomat, nizak broj obrtaja motora u automatskom režimu vožnje, konstantno uključena kočnica gasa sprečava prekoračenje broja obrtaja dizel motora pri punom kočenju i vožnji nizbrdo, regulacija brzine samohodnog režima putem fine kontrole u sporohodnom režimu rada. Prednja osovina sa doboš kočnicama dimenzija 500×180, 4 kočiona cilindra montirana na opruge za operativno i kočenje pri parkingu, brzina 20 ili 25 km/h, opciono 32 km/h (uz dodatnu doboš kočnicu na zadnjoj osovini).

Kabina:

Zvučno izolovana, panoramska kabina sa toniranim staklima i spuštenom ivicom za bolju preglednost, podesiva do visine od 5,1 metara, nova kompaktna upravljačka tabla sa terminalom u boji i rotirajuće vozačko sedište, funkcijski tasteri i okretni prekidač, 2 multifunkcionalna džojstika sa integrisanim proporcionalnim mini džojsticima, automatska klima, terminal u boji sa jasno prikazanim protokom šećerne repe, MP3 i radio sa audio sistemom, držač telefona, polica za alat i sitnice zapremine 60 litara ugrađena u zadnji zid kabine, brisači stakala za sva 4 stakla, 2 kabinska LED svetla.

Radni pogon i hidraulični sistem:

OMSI razdelnik snage, kružno podmazivanje pod pritiskom sa hladnjakom za hlađenje ulja razdelnika snage, podesivi prenosni odnos za smanjen broj obrtaja motora (1200-1300 o/min) u procesu utovara, razdelnik snage sa lamelastom spojnicom za upravljanje sa 6 hidrauličnih pumpi radnog pogona, čime se omogućuje lako startovanje dizel motora čak i pri veoma niskim spoljnim temperaturama;

  • 4 aksijalne klipne pumpe (Bosch-Rexroth) za postepeno i pojedinačno podešavanje broja obrtaja i promenu smera pogona valjaka,
  • 2 aksijalne klipne pumpe (Bosch-Rexroth) za postepeni pogon prihvatnog sistema i pretovarne ruke,
  • 1 Load-sensing  aksijalna klipna pumpa (Bosch-Rexroth) za snabdevanje svih hidrauličnih cilindara,
  • LVS propusni ventili koji rade na principu magnetnog razdelnika omogućavaju istovremeno obavljanje svih komandi,
  • 1 aksijalna klipna pumpa (Bosch-Rexroth) za  reverzibilni pogon rashladnih ventilatora (hidrauličnog ulja, vode, punjača hladnog vazduha)
  • Hidraulični motor od proizvođača Sauer-Danfoss

Upravljanje:

Upravljanje prednjom osovinom, upravljanje zadnjom osovinom, upravljanje svim točkovima istovremeno, automatsko centralno pozicioniranje zadnje osovine

Krug okretanja:

Unutrašnji prečnik 9,90 metara

Kapacitet utovara:

Do 560 tona po satu utovara

Prihvatni sistem:

Maksimalna širina prihvata 10,2 metara sa 18 patentiranih ROPA valjaka, podeljenih u 3 posebna dela (svaki sa podesivim brojem obrtaja i automatskim reverziranjem):

  1. Podizanje: 2 valjka sa prstima podižu do 7cm duboko u zemlji, 2 početna valjka za čišćenje
  2. Razdela i čišćenje: 6 transportnih valjaka koji prenose repu prema napolju i dele tok repe uz istovremeno čišćenje
  3. Čišćenje: 8 sučeljavajućih CVIK valjaka koji vraćaju repu ka sredini i dupliraju put čišćenja

Nos u obliku kupe sa novim tenzionim pogonom koji automatski podešava brzinu pokreta saglasno brzini kojom rade valjci. Spora brzina pokretanja za mali stepen habanja. Ventili za spečavanje pucanja sigurnosnih lanaca, kada nisu odvojeni. Teleskopski srazmerno upravljivi sakupljač preostale repe (eksterna teleskopska cev 180x180x5mm), kamera u boji i LCD monitor, odstranjivač leda.

Ulazna traka za čišćenje:

80 cm širine, podela na 50 mm, sa novim poliuretanskim valjcima sa prstima i odstranjivačima zemlje, trake duplog profila sa kontrolom brzine, bočni zidovi debljine 4 mm

Dodatno čišćenje:

Standardno: transportna traka 90 cm širine, sa podelom 40 mm

Opciono: 8 sučeljavajućih cvik valjaka širine 135 cm

Ruka za pretovar:

80 cm širine, podela na 40 mm, kontrola brzine, bočni zidovi međusobno izmenjivi

Visina pretovara:

do 6 metara

Raspon pretovara:

15 metara

Ruka kontrateg:

Dužina 9,02 metara, 6 metara do osne tačke, dno rezervoara za gorivo od čelika debljine 15 mm

Ukupna površina čišćenja:

34,5 kvadratnih metara

Maksimalna dužina puta za čišćenje:

31,7 metara

Elektroinstalacije:

24 volta, 2 alternatora od po 100 ampera, elektronski glavni prekidač pokretan preko baterije sa automatskim isključivanjem posle 5 dana bez startovanja mašine, 3 utičnice od 12 volti, dijagnostika za sve operativne i senzorne sisteme prikazuje signale za upozorenje i tekst na odgovarajućem maternjem jeziku na terminalu u boji, nadograđivanje softvera preko USB priključka, dugotrajna, vodootporna upravljačka tabla sa antikorozivnom zaštitom, električni osigurači, električni vodovi centralnog električnog sistema sa WAGO klemama otpornim na vibracije

Transportni i radni režim:

Transformacija iz transportnog u radni režim traje približno 2 minuta, koristeći samo jednu kontrolu

Dimenzije u transportnom režimu:

Dužina: 14,90 metara; širina: 3,00 metra; visina: 4,00 metra

Težina sa punim rezervoarom za gorivo:

31000 kg

Gume:

Prednja i zadnja osovina 710/75 R34, indeks nosivosti 178 A8

Standardna oprema:

Kamera za vožnju unazad, centralno podmazivanje, sakupljač preostale repe, klima, kutija sa alatom, svi valjci sa čvrstim varovima

Dodatna oprema:

Čišćenje sa zadnjim valjcima, 8 sučeljavajućih valjaka, ugrađeno grejanje, vodene brizgaljke, kamera za utovar, mehanizam za merenje distribucije težine, integrisani GIS interfejs, RABS sistem integrisan u terminal za pomoć u organizovanju logistike odvoženja šećerne repe, držač za laptop kompjuter marke DELL tipa ATG

Proizvedeno u Nemačkoj.

Prema rezultatima testiranja od nemačke asocijacije za tehnička ispitivanja (TUV) i strukovne zajednice odgovara CE propisima. Zadržavamo pravo na tehničke izmene.

 

Video