Aktuelno

Euro-Maus 3

Euro-Maus 3

Utovar sa zadovoljstvom

• Funkcionalan i praktičan

Udjite i uživajte u udobnosti novo osmišljene „euro-Kabine“. Zauzmite mesto na udobnom vazdušnom sedištu i imajte sve stalno na oku.

Sva stanja mašine stalno se prikazuju na preglednom ekranu u boji. Pomoću dva ergonomski postavljena višenamenska džojstika imate stalno kontrolu nad euro-Mausom. Sa jednim okretnim prekidačem i dva dugmeta možete vršiti fina podešavanja.

Patentirani ROPA prijem širine 8,70 m, sa duplim putem čišćenja garantuje blagi prijem repe i moćan sistem transporta pružajući izrazito efektno čišćenje. Odvojena nečistoća se raspodeljuje preko cele širine prijemnog dela.

Od ulazne transportne trake za čišćenje sa poliuretanskim zahvatnim prstima otpornim na kamenje repa se pažljivo i efikasno transportuje do sledeće trake za čišćenje ili do opciono ugradjenog sistema čišćenja pomoću Cvik valjaka.

U mašinu može da se ugradi traka za čišćenje ili sistem cvik valjaka za prečišćavanje prilagodljivog broja obrtaja sa kočnicom za repu,zavisno od potrebnog intenziteta čišćenja u Vašem području.

Ruka za pretovar može da se zakreće na levo kao i na desno i dostiže raspon od 11,50 metara ili 13 metara (produžena verzija).Visina pretovara dostiže 6 metara čime se  lako premošćuju kanali i niže rastinje.

Štedljivi Mercedes Benc linijski motor zapremine 7200 kubika i snage 220kW(299KS) radi sa smanjenim brojem obrtaja pri utovaru kao i u transportu, pri čemu motor raspolaže sa dovoljnom rezervom snage i u teškim radnim uslovima.

Domišljati hidraulični sistem pruža prenos snage sa najvećim stepenom iskorišćenja pri najvećim kapacitetima čišćenja. Preko lamelaste spojnice se uključuju svi radni pogoni da bi i u jako hladnim vremenskim uslovima omogućili lako pokretanje motora. Load Sensing hidraulika ima veoma visok radni učinak i pri praznom hodu motora.

Prvoklasni sigurnosni koncept rashladnog sistema sa hidrauličnim pogonom ventilatora koji se reguliše prema temperaturi, i uz to je automatski reverzibilan,  osigurava da motor i hidraulični sistem uvek rade “hladne glave“. Izmenjivači toplote rashladnog sistema su smešteni iznad motora i samim tim zaštićeni od prljavštine.

Rezervoar dizel goriva velike zapremine sa prostranim ormarićem za alat hidraulično se zaokreće i služi kao kontrateg ruci za pretovar čime se postiže bolja raspodela težine na radu u polju. Time je osigurana stabilnost mašine i pri uličnoj vožnji.

 

Tehnički podaci


• ROPA euro-Maus Tip e-M3

Motor:

Dizel motor Mercedes-Benz OM 926 LA, emisije izduvnih gasova EURO-MOT IIIa, linijski motor sa 6 cilindara snage 220kW/299KS pri 2200 o/min, najveći obrtni moment od 1200Nm pri 1300-1600 o/min, radna zapremina 7.201cm³, potpuno elektronsko upravljanje radom motora, prikaz potrošnje goriva na monitoru, hidraulički pogonjen ventilator podesiv prema temperaturi sa mogućnošću reverziranja, pogon sa ravnim kaišem i automatskim zatezačem, zapremina rezervoara za dizel 1340 litara.

Vozni pogon:

Kontinualni hidrostatički pogon sa četverostepenim prenosom, 2 nezavisne blokade diferencijala, tempomat, štedljivi režim rada motora pri uličnoj vožnji, regulacija radne brzine ka prizmi elektronskim upravljanjem prenosa za smanjenje brzine, brzina 20km/h; opciono 25km/h.

Hidraulični sistem:

Razdelnik snage sa lamelastom spojnicom koja u zavisnosti od opterećenja uključuje pomoćne radne pogone (pumpe), a čime je omogućen lakši start dizel motora i pri jako niskim spoljnim temperaturama, kružno podmazivanje pod pritiskom sa nadziranjem količine ulja za podmazivanje, odmereni prenosni odnos za smanjen broj obrtaja u procesu utovara, posebna „Load Sensing“ pumpa za snabdevanje čitave radne hidraulike, 3 aksijalne klipne pumpe (za pogon valjaka podesivog broja obrtaja i sa mogućnošću promene smera obrtanja), velika pumpa voznog pogona za vožnju sa smanjenim brojem obrtaja u posebnom štedljivom režimu ulične vožnje.

Upravljanje:

Upravljanje prednjom osovinom, upravljanje zadnjom osovinom, upravljanje svim točkovima istovremeno (allrad), poseban režim „okretne vožnje“, automatski srednji položaj sa indikacijom na terminalu, ugao zakretanja prednjih točkova 30°, ugao zakretanja zadnjih točkova 32°.

Krug okretanja:

Unutrašnji prečnik 8,30 m

Kabina:

Zvučno izolovana panoramska kabina sa toniranim staklima i spuštenom ivicom za preglednost, upravljačka konzola na rotirajućem vozačkom sedištu sa ugradjenim monitorom u boji, funkcijski tasteri i okretni prekidač, 2 srazmerno upravljajuća višenamenska džojstika, kontrola rada motora sa indikacijom na monitoru, automatska klima, udobno vazdušno rotirajuće sedište za vozača, mp3-cd radio uredjaj sa zvučnicima, odeljak za odlaganje sitnica u zadnjem zidu kabine zapremine 60 litara, brisači stakala; levi, desni i pozadi.

Kapacitet utovara:

Do 550 tona po satu utovara

Maksimalana širina prihvata:

8,70 m

Prihvat:

Patentirani Ropa prihvat sa valjcima širine 8,70m, 18 valjaka podesivog broja obrtaja i automatskom promenom smera (reverziranje), (2 valjka sa prstima rade do 7cm duboko u zemlji, 2 valjka čistača, 4 transportna koji prenose repu prema napolju, 2 konusna valjka koji dele tok repe, 8 sučeljavajućih CVIK valjaka  koji vraćaju repu ka sredini i dupliraju put čišćenja), središnji vrh pogonjen preko ekscentra, teleskopski srazmerno upravljivi sakupljač preostale repe, kruženje (protok) ulja najvećim delom u hidrauličnim cevima, video kamera i LCD monitor u boji za kontrolu dubine prihvata.

Ulazna traka za čišćenje:

Širine 80 cm, nazubljeni kaiševi  podele 50 mm sa poliuretanskim prstima (skupljačima repe), preklapajući odstranjivači prljavštine.

Čišćenje:

Standardna traka širine 90 cm sa podelom 40 mm ili 50 mm.

opciono:

Cvik valjci ; 8 sučeljavajućih valjaka širine 125 cm

Ukupna površina čišćenje:

28,64 m² sa trakom za čišćenje;  29,48 m² sa Cvik valjcima

Dužina puta za čišćenje:

23,8 m (standarna ruka za pretovar) odnosno 25,3 m (produžena ruka za pretovar)

Visina pretovara:

do 6,00 m

Raspon pretovara:

11,50 m (sa standardnom rukom za pretovar),

odnosno 13 m (sa produženom rukom za pretovar)

Elektroinstalacija:

24 Volta, 2 alternatora po 100 ampera, 12 volti utičnica, 2 utičnice po 24 volta

Transportni i radni režim:

Transformacija iz transportnog u radni režim traje 2 minuta.

Dimenzija u transportnom režimu:

Dužina: 13,35 m; širina: 3,00 m; visina: 4,00 m

Težina:

U zavisnosti od izvedbe: od 23.500 kg

Gume:

710-75 R34, indeks nosivosti 178 A8

3. osovina (obavezna u nemačkoj) 235/75 R 17,5

 

Standardna oprema:

Centralno podmazivanje, sakupljač preostale repe, automatska klima, kutija sa alatom

Dodatna oprema:

Čistač sa CVIK valjcima, 8 sučeljavajućih valjaka, pretovarna ruka dužine 13m, Webasto grejanje kabine,  verzija koja razvija 25 km/h , 3. osovina (obavezna u Nemačkoj), kamera na pretovarnoj ruci, iznos (snimanje) podataka pomoću USB memorije, vaga na pretovarnoj ruci, integrisani GIS-priključak, u terminal integrisani RABS-Sistem sa odašiljačem (Transponder) za logistiku transporta (odvoza repe), pomoćna osovina na prihvatu za pospešivanje protoka repe.

Proizvedeno u  Nemačkoj.

Prema rezultatima testiranja od nemačke asocijacije za tehnička ispitivanja (TUV) i strukovne zajednice odgovara CE propisima. Zadržavamo pravo na tehničke izmene.

 

Video